Algemene info

  • Taijiquan- en Qigongschool
  • “Mrs. Yin & Mr. Yang”
  • Instructor: Nel van Biezen
  • Den Helderstraat 260
  • 2547 ST Den Haag
  • Telefoon: 06-18030369.
  • (Spreek gerust de voice-mail in)
  • Email: nel.van.biezen@ziggo.nl
Instructor: Nel van Biezen

Qigong

betekent letterlijk werken met energie. Qi staat voor ' levensenergie' en gong staat voor 'vaardigheid of werken met'. Het is de kunst van het opwekken en beheersen van de levensenergie.

Integreer deze eenvoudige en gemakkelijk te leren oefeningen in je dagelijks leven en je zal energie en harmonie creƫren in je lichaam en geest. Leer hoe de immuniteit te stimuleren en de gezondheid van uw interne organen, bloed en energie.

Als je Qigong beoefent werk je met de energie in en om jou heen. Het activeert het zelfgenezende, helende vermogen in jou. Qigong kan een combinatie van bewegingen zijn (fysiek of mentaal), visualisatie en ademhalingstechnieken en meditatie.

We beoefenen het eerste half uur van de les o.a. qigongseries gestandaardiseerd door de Chinese Health Qigong Association als Ba Duan Jin (8 brokaat),Yi Jin Jing (Het boek der soepele spieren), Wu qin xi (5 dieren), Liu Zi Jue (zes klanken), Dao Yin Yang Sheng Gong Shi Er Fa en Tai Ji Yang Sheng Zhang (stok), De 18 warming-up exercises van Master Jesse Tsao en de shibashi serie deel 1 en 2 staan ook afwisselend op het programma.

Qigongtherapie is een van de therapievormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De doelstelling van Qigong is om lichaam en geest in balans te brengen en te houden, en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te verlichten en te voorkomen, zodat men gezond en vitaal kan leven. Zowel fysieke klachten als onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten in het lichaam, hierdoor wordt de natuurlijke stroom van Qi geblokkeerd. Ook voor mensen die het lastig vinden om in een groep les te krijgen, is qigongtherapie een fijne oplossing om toch qigong te kunnen doen.

Klik op een foto voor een vergroting